Parlamendi eurokomisjon arutas Eesti seisukohti Euroopa Ülemkoguks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) arutas oma tänasel istungil riigikogu poolseid suuniseid Eesti seisukohtadele 23. oktoobril Brüsselis toimuval Euroopa Ülemkogul ning sellele järgnevatel euroala tippkohtumistel pühapäeval ja kolmapäeval.

Peaminister Andrus Ansip tutvustas Eesti seisukohti euroala tippkohtumiseks, teatas riigikogu pressiesindaja.

Komisjon nõustus ESMi võimaliku varasema rakendamise, EFSFi ja ESMi haldamist ning paindlikkust, pangandussektori rekapitaliseerimist ja liikmesriikide eelarvepoliitika tugevdamist puudutavate seisukohtadega. Toetati majanduste konkurentsivõime jaoks kriitilistes majanduspoliitika valdkondades senisest oluliselt suuremat ja siduvamat koostööd ning koordinatsiooni.

ELi asjade komisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul on tähtis Kreeka võla vähendamise küsimuses toetada erasektori kaasamist võimalikult suures ulatuses. Samuti tuleb toetada võimalusi EFSFi nn võimendamiseks.

Komisjon nõustus valitsuse esitatud Eesti seisukohtadega Euroopa Ülemkogu kohtumiseks. Ülemkogu päevakorras on majanduspoliitika teemadest siseturg ja väliskaubandus, Durbani kliimakonverents, G20 tippkohtumise ettevalmistus. Kinnitatakse Lissaboni lepingu üle peetud Iiri referendumi järel tehtud Iiri Vabariiki ja Tšehhi Vabariiki puudutavad leppemuudatused. Samuti kinnitatakse Euroopa Keskpanga juhatuse uueks liikmeks sakslane Jörg Asmussen.

Komisjon kinnitas ka Eesti seisukohad tänasel eurogrupi ning homsel ELi majandus- ja rahandusministrite nõukogus (ECOFIN) kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles