Kohus nõuab Kalle Norbergi pankrotiasja jätkumiseks deposiidi tasumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Norberg (keskel).
Kalle Norberg (keskel). Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus määras reedel investeerimispankurina tuntud Kalle Norbergi pankrotimenetluse raugemise vältimiseks ning pankrotimenetluse jätkamise kulude katteks kohtu deposiiti makstava summa suuruseks 5000 eurot.

Deposiiti tuleb summa maksta 10 päeva jooksul, ütles kohtu pressiesindaja Kristina Ots BNS-ile.

Norbergi ajutine pankrotihaldur Urmas Ustav ütles BNS-ile, et Norbergi pankrotti taotlevad lisaks Tartus tegutsevale firmale Haine Paelavabrik ka Norbergi varasema äripartneri Marcel Vichmanni firma Moonrider ja Enn Sarap.

Ustav märkis, et ei ole kohtuasja vältel kordagi Norbergiga kohtunud ning viimane ei ole talle ka esitanud ühtegi dokumenti maksejõulisuse tõendamiseks.

Haldurile kättesaadavate andmete kohaselt on Norbergil vara mõnikümmend eurot ning tema kohustused ulatuvad 319 000 euroni.

Vichmanni firma Moonrider taotles Norbergi pankroti ka tänavu märtsis, avalduse aluseks oli Norbergi poolt 2009. aastal allkirjastatud võlatäht, mille järgi pidanuks ta firmale tasuma 50.000 eurot koos intressi ja viivistega.

Kohus jättis mais Norbergi pankroti välja kuulutamata.

Eesti Ekspress kirjutas märtsis, et Läti päevalehe Diena vastuolulise müügitehingu vahendajana rahvusvahelise tuntuse saavutanud Norberg on raskustesse sattumise järel oma klientidele miljoneid eurosid võlgu.

Ekspress nimetas inimestena, kellele Norberg raha võlgneb ja kes varem tema abil oma isiklikke rahaasju korraldasid, Vichmanni kõrval Arnout Lugtmeijerit, Igor Pihelat ja Hans H. Luike.

Ajalehe hinnangul ulatus vara, mida Norberg oma klientide volituste alusel 2008. aasta alguses haldas, 850 miljoni euroni. Kriisi jooksul langes see nulli ning üles jäid ka võlad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles