Microsoft Office müüb endiselt hästi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft juht Steve Ballmer.
Microsoft juht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX.

Maailma suurima tarkvarafirma Microsoft eelmise kvartali kasum hüppas 31 protsenti eelkõige tänu sellele, et ettevõtted ostsid kontoritarkvara Office tarkvara ja teisi rakendusi.


Operatsioonisüsteemi käive seevastu kahanes ühe protsendi võrra, mis näitab, et Apple’i tahvelarvutid iPad sööb ära osa odavate sülearvutite turust, kirjutab The Wall Street Journal.

Microsoft teenis finantsaasta neljandas kvartalis 5,9 miljardit dollarit kasumit võrrelduna 4,5 miljardiga aasta tagasi. Käive kasvas 8 protsenti 17,37 miljardi dollarini.

Microsoft Office’i üksuse käive kasvas seitse protsenti 5,78 miljardi dollarini eelkõige tänu eelmisel aastal välja lastud Office 2010-le. Windowsi üksuse käive kahanes ühe protsendi võrra 4,74 miljardi dollarini.

Microsofti finantsjuht Peter Klein selgitas, et käibe kahanemine on seotud personaalarvutite müügiraskuse kaldumisega arenevatesse turgudesse nagu India, Hiina ja Ladina-Ameerika, kus personaalarvutite tarkvara müüki sööb ära piraattarkvara.

Klein lisas, et vähem tarkvara müüdi ka väikestele odavatele sülearvutitele (notebooks), mille põhjuseks on innovatsiooni puudumine selle grupi arenduses ning tahvelarvutite müügi plahvatuslik kasv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles