Vene oligarh tahab oma ettevõtte sanktsioonidest vabastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene metallurgiafirmade En+ ja UC Rusal omanik Oleg Deripaska.
Vene metallurgiafirmade En+ ja UC Rusal omanik Oleg Deripaska. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS

Vene metallurgiafirmade En+ ja UC Rusal omanik Oleg Deripaska esitles USA rahandusministeeriumile viimaseid võimalikke meetmeid ettevõtete sanktsioonidest vabastamiseks, kirjutab väljaanne Financial Times.

Deripaska nõustus vähendama oma osalust alumiiniumihiius En+ praeguselt 70 protsendilt vähem kui 45 protsendile, kandes aktsiad üle samuti sanktsioonide all olevale VTB-le, mis on Venemaa suuruselt teine pank. Praeguse seisuga USA rahandusministeeriumi välisvarade kontrolli amet (OFAC) sellele veel heakskiitu andnud ei ole.

FT kirjutas tuginedes anonüümsetele allikatele, et VTB hoiaks En+ aktsiaid ajutiselt, kuniks Deripaska firmad sanktsioonideks vabastuse saavad. Selle osaluse hääleõigust kontrolliksid plaani kohaselt kaks En+ poolt heakskiidetud USA kodanikku. Hiljem müüks VTB osaluse turgudel, et katta varem Deripaska firmadele antud laene.

Samuti nõustus Deripaska oma allesjääva osaluse pealt teenitavad dividendid kandma üle deposiitkontole, kuhu see jääks kuniks ka tema sanktsioonide alt vabaneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles