Põud ei ole jätnud puutumata ühtegi põllukultuuri

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikasvatajatele antakse teraviljakasvatajatest rohkem lootust.
Kartulikasvatajatele antakse teraviljakasvatajatest rohkem lootust. Foto: Liis Treimann

Pika põuaaja järel kätte jõudnud vihmasem periood ei aita enam teraviljakasvatajaid, küll aga võib vihm päästa veel kartulisaaki. 

Põud ei ole jätnud sel suvel puutumata ühegi põllukultuuri ega aiavilja kasvatajat, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

«Otse järvest võtame pumbaga ja voolikuga kastame ja sellele kulub ikka väga pikk aeg, ütleme nii et 500 puu jaoks läheb terve päev,» kirjeldab Morna talu juhatuse liige Danel Mets, kellel on tänu lähedal asuvale järvele ka sel aastal siiski korralik õunasaak.

Kõigil isiklikku veekogu aga ei ole, näiteks Raplamaal asuva Kalle Hamburgi talu rapsisaak on eelmise aastaga võrreldes kolm korda väiksem ja ka varajane kartulisort Flavia, mis oleks pidanud koristusküpseks saama juba jaanipäevaks, on jätkuvalt maas.

Paljud Eesti teraviljakasvatajad läksid tänavu alt börsil, fikseerides hinnad ja kogused liiga varakult, mistõttu peavad nad nüüd hakkama maksma leppetrahve, mis on võivad SMS laenuga võrreldatavate kõrgete intressideni välja ulatuda.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles