Marti Aavik: soovite kupjaid?

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Peeter Langovits

Ma väga püüan teisi inimesi mõista, ent «kõigi streikide ema» paljude võimaluste ja superrikaste reederite maal Kreekas seda just lihtsamaks ei tee. Tõsi, ma tean, et aruannete järgi maksavad Kreeka ärimehed omast taskust ja heast südamest peale, et Vahemerel ja maailmas ikka mõni laev liiguks…


Kreeka protestijad sülitavad tuld ja tõrva muu hulgas «ahnete, kurjade ja kavalate» Baierimaa mootorimeistrite poole, kes on oma tooted neile Trooja hobustena õuele saatnud – nii hea automootori kui ka laenuraha eest tuleb maksta (üllatus, üllatus!).

Lugesin hiljaaegu tekste ja arvuridasid Kreeka meditsiinisüsteemi kohta. Milline tühikäigul toimetav potentsiaal päikeseküllasel ja hotelliderohkel maal! Lõpetatagu vaid oma maksumaksja MRI lollitamine ning hakatagu uurima ja ravima rikkaid Baierimaa mootoriehitajaid, Lombardia tööstureid-turundajaid jne. Ei oska, ei viitsi? Küllap oskate! Eesti rahvas võib aidata täpse mõttejooksu ja oskuslike kubjastega.

Lord Wolfsoni algatus on samuti väga teretulnud (vt majanduskülge). Olen olnud ja olen nüüdki skeptiline eurotsooni vältimatut hukku kuulutavate angloameerika lehelugude suhtes, ent Next (55 000 töötajat) ja selle juht Wolfson on selleks liiga otseselt seotud meie (!) eurotsooniga, et kahtlustada spekulandi-huvi. Tõepoolest: ei tahaks üheltki Euroopa liidrilt kuulda plaanist B, ent olemas olla võiks see küll!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles