Helenius: Estonian Airi juhtkonnavahetusel mängis lennuameti ettekirjutus teatud rolli

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Estonian Air nõukogu esimees Joakim Helenius tunnistas, et märtsis lennuameti poolt ettevõttele tehtud ettekirjutus oli üks faktor, mis mängis rolli lennufirma tegevjuhi Andrus Aljase ja käitusala juhi Rait Kalda väljavahetamises.

Et see oleks olnud ainuke põhjus, Helenius ei öelnud. «Muudatused juhtkonnas sünnivad mitmete erinevate tegurite tõttu. On aga ilmselge, et lennufirmal peavad olema head suhted tsiviiljärelevalvega. Halvad suhted oli üks faktor, mis muudatust mõjutas,» rääkis hetkel Londonis viibiv Helenius.

Küsimusele, millised olid vana juhtkonna teised probleemid, mis sundisid uut juhtkonda otsima, sõnas nõukogu juht, et asi polnud probleemides vaid selles, et ettevõtte tuleviku eest tuli hea seista. «Ma arvan, et turvalisusprotseduurid, mis praegu paigas, on parimad, mis üldse kasutusele võetud ja samu protseduure kasutavad ka Finnair ja SAS,» lisas ta.

Lennuamet tegi tänavu märtsis Estonian Airile ettekirjutuse, milles sundis ettevõtet ohutuse tagamiseks välja vahetama vastutava juhi. Amet heitis lennufirmale ette ka ohutuse arvelt kokkuhoidmist ning töötajate vähest motivatsiooni, mis tuleneb juhtimisstiilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles