Soojusenergia ja joogitootmise hinnad tõusid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss/Postimees

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus soojusenergia ja joogitootmises ning hindade langus metalltoodete tootmises.

2010. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem hinnatõus toiduainete ja kütteõlide tootmises ning hinnalangus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2011. aasta septembris võrreldes augustiga 0,0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 3,7 protsenti, teatab statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2011. aasta septembris võrreldes augustiga -0,1 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 9,1 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga langesid septembris keskmisest enam mineraalsete kütuste, turbatoodete, elektroonikaseadmete hinnad ning tõusid rõivaesemete ja keemiatoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2011. aasta septembris võrreldes augustiga -0,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga 11,6 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga langesid septembris keskmisest enam mineraalsete kütuste ja tekstiiltoodete hinnad ning tõusid põllumajandussaaduste, rõivaesemete ja nahktoodete hinnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles