Eestlane Kreekas: musta meeleolu kreeklastes pole

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ametiühingud alustasid kärpekavade vastast 48-tunnist streiki. Meeleavaldused muutusid vägivaldseteks ja vandaalitsevateks.
Kreeka ametiühingud alustasid kärpekavade vastast 48-tunnist streiki. Meeleavaldused muutusid vägivaldseteks ja vandaalitsevateks. Foto: SCANPIX

Kreekas viibiv eestlane Ester Laansalu ütles, et praegu toimub Kreekas rahumeelne üldstreik, kuid inimestes püsib endiselt lootus, et kõik läheb paremaks.

Ester Laansalu rääkis Vikerraadio saatele «Uudis+», et täna hommikul kogunesid inimesed parlamendi hoone ette Konstitutsiooni väljakule rahumeelsele üldstreigile valitsuse kärpekava vastu, vahendas ERR Uudised.

Laansalu selgitas, et meetmeid, mille üle parlament hääletama hakkab, on palju, kuid rangemad ja rahvast väga palju puudutavad on need, mis puudutavad kreeklaste palka - töölise palka soovitakse olenevalt valdkonnast langetada kuni 50 protsenti.

Ta rääkis, et mitte ainult riigitöötajate palku ei taheta langetada. «Lisatud on uusi makse järeleulatuvalt terve 2011. aasta peale ka erasektoris, mis tähendab, et kui enne oli maksuvaba näiteks 12 000 eurot aastas, siis langetati seda poole aasta pealt 8000 euroni ja nüüd langetati 5000 euroni, nüüd tuleb ka nendel erasektori töötajatel maksta tagantjärele see maks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles