Otsa ja Herman said linnalt hea lepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Otsa Eesti kinnisvarafirmade liidu konverentsil.
Jaanus Otsa Eesti kinnisvarafirmade liidu konverentsil. Foto: Laura Oks

Jaanus Otsa ja Olaf Hermani osalusega Astlanda Ehituse tütarfirma sai Tallinna linnalt koolide ja lasteaedade hoonestusõiguse, mis kohustab ettevõtet kinnistud renoveerima ning mille eest linn maksab järgmised 20 aastat firmale 2,1 miljonit eurot aastas.

Astlanda Ehituse äsja asutatud tütarfirma OÜ K&L Arendus sai endale Kärberi 9 asuva Kuristiku gümnaasiumi, Vormsi 3 asuva Läänemere gümnaasiumi, Õismäe tee 110 asuva Vikerkaare lasteaia ja Timuti 24 Kolde Lasteaia.

Ettevõtte küsib linnalt Kuristiku gümnaasiumi puhul 7,28 eurot ruutmeetri kohta, Läänemere gümnaasiumi puhul 7,1 eurot ruutmeetri kohta, Vikerkaare lasteaia puhul 12,42 eurot ruutmeetri kohta ja Kolde lasteaia puhul 17 eurot ruutmeetri kohta kuus.

BNSi andmeil on Kuristiku gümnaasiumi puhul on hoone pindalaks konkursi käigus arvestatud 9358, Läänemere gümnaasiumi puhul 8799, Vikerkaare lasteaia puhul 2543 ja Kolde lasteaia puhul 1044 ruutmeetrit.

Kui aluseks võtta koolide ja lasteaedade eelpool toodud pindalad, peab Tallinna linn nende eest arendajale maksma aastas üle 2,1 miljoni euro. Lepingu kestvus on 20 aastat.

Renoveeritavate ruutmeetrite arv võib tegelikkuses kujuneda natuke väiksemaks, selgitas BNS-ile Tallinna linnavalitsuse haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkel.

Linn on sarnast koostööd teinud ka varem. Näiteks 2006. aastal andis Keskerakondlik linnavalitsus oma kahe sponsori, kommitööstur Oliver Kruuda ning turvaärimees Urmas Sõõrumaa firmadele vähemalt kümme miljardit krooni väärt tehingu, millega saavad mehed 30 aastaks hallata kümme Tallinna kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles