Odavaima ja kalleima soojusenergia hinnavahe on Eestis kolmekordne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator
Radiaator Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Konkurentsiameti andmete põhjal on madalaima ja kõrgeima soojuse piirhinna vahe lõpptarbijale Eestis kuni kolmekordne.

Konkurentsiameti kooskõlastatud soojuse piirhindade tabelist selgub, et soojusenergia on odavaim Narvas, kus AS Narva Soojusvõrk küsib lõpptarbijatelt hinda 27,48 eurot megavatt-tunni eest. Kalleim on soojusenergia AS-i Termox Tartumaa Tõravere võrgupiirkonnas, kus ühe megavatt-tunni soojuse eest tuleb maksta 80 eurot.

Paljudes piirkondades soojusenergiat müüvate firmade hulgas on kõrgeimad soojusenergia hinnad OÜ-l Avoterm, mis müüb soojusenergiat kokku ligi paarikümnes võrgupiirkonnas Harjumaal, Järvamaal, Lääne-Virumaal ja Tartumaal, kus piirhinnad jäävad vahemikku 63,79–79,66 eurot megavatt-tunni kohta.

AS-i Tallinna Küte soojuse piirhind on pealinnas 59,73 eurot megavatt-tunni eest, Tartu piirkonnas pakuvad AS Eraküte ja AS Tartu Keskkatlamaja soojusenergiat hinnaga vastavalt 52,45 ja 47,60 eurot megavatt-tunni eest.

Kõik piirhinnad on toodud ilma käibemaksuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles