Fortumi Tallinna kliendid peavad arvestama 40-protsendilise hinnatõusuga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Fortum Termest tõstab mitmes Tallinna piirkonnas kütte hinda. Näiteks Põhja-Tallinnas ulatub hinnatõus isegi 41 protsendini.

Nimetatud linnaosas tõuseb kütte hind novembrist praeguselt 43,25 eurolt/MWh 61,66 euro peale, selgub ettevõtte kodulehelt. Kesklinna ja Pirita kliendid peavad alates 17. oktoobrist megavatt-tunni eest käima 38 protsenti rohkem ehk 61,66 eurot. Nõmmel tõuseb 14. novembrist hind viiendiku võrra 61,62 euroni. Laagris on hinnatõus 14. oktoobrist 35 protsenti 66,88 euroni.

Ettevõte on saanud hinna tõstmiseks ka kooskõlastuse konkurentsiametist, mis toasooja hinda reguleerib.

Ettevõte põhjendab oma kodulehel, et valdavalt on Fortumi võrgupiirkondades kütuseks maagaas. «Selle maksumus muutub igal kuul sõltuvalt dollari kursist ja kütteõlide 9 kuu keskmistest hindadest. Vaatamata sellele, et gaasi maksumus langes 2010. aasta teisel poolel, on selle aasta aprillist tõus olnud juba üle 35 protsendi. Viimase kahe aasta jooksul on aga gaasi maksumus ligi kahekordistunud.»

«Paljude meie kaugkütte võrgupiirkondade soojuse hinnas sisalduv maagaasi maksumus on olnud muutmata 2009. aasta suvest alates. Seetõttu oleme esitanud uued hinnataotlused. Tänase seisuga on kooskõlastatud uued hinnad seitsmes piirkonnas. Lähiajal on oodata kooskõlastusi ka teistes piirkondades.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles