Ukraina ettevõtte kavatseb käivitada sügisest Kiievi-Tallinna reisirongiliini (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raudteejaam. Läti reisirong jaamas.
Valga raudteejaam. Läti reisirong jaamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ukraina rongifirma plaanib pikendada sügisel Kiievi-Riia rongiliini Tallinnani, läbirääkimised Eesti poolega on veel käimas.

Rongifirma Ukrzaliznõtsja reisirongide osakonna juhi Aleksandr Kasnoštani sõnul on läbirääkimised Eesti kolleegidega käinud juba pikemat aega ja Eesti on projektist väga huvitatud.

Interfaxi teatel hakkavad rongid Tallinna ja Kiievi vahel sõitma alates 28 septembrist. Rongid hakkavad sõitma liinil Kiiev-Minsk-Vilnius-Riia-Tallinn.

Krasnoštan tõdes, et Tallinna ja Riia vahel sõidavad bussid palju kiiremini kui rongid, kuid loodetavasti leidub sellel liinil ka rongiga sõitjaid.

Kiievi-Riia liinil sõidavad rongid praegi üks kord nädalas ning teekond Ukraina ja Läti pealinna vahel kestab 19 tundi. Rongis on kümme kupeevagunit ja kolm luksklassi vagunit. Rongipilet Kiievi-Riia liinil maksab 59 eurot.

Praegu Tallinna ja Riia vahel reisirongiliiklust ei toimu.

Eelmise aasta juunis väljendas Eesti Raudtee juhatuse esimees ja peadirektor Erik Laidvee kahtlusi Kiievi ja Tallinna vahel reisirongiliikluse käivitamise suhtes, märkides, et sellega pole sisuliselt veel tegeletud. «Üldiselt oleks see tervitatav, mida rohkem selliseid ronge käib, seda parem, aga siin on muidugi kiiruse probleem, kui me räägime reisijatest,» ütles Laidvee 8. juunil 2017 BNS-ile.

Varasemalt on Ukraina transpordijuhid rääkinud ka võimalusest Balti riikidest Kiievisse kulgeva rongiliini pikendamisest kuni Musta mere äärde Odessasse.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles