Avinurme tootjal Eestis konkurente ei ole

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgeri konteinerid
Birgeri konteinerid Foto: Ettevõte

Jõgevamaal Avinurmes tegutseva konteinerite tootja OÜ Birger ligi paarsada töötajat peavad enesestmõistetavaks, et tööandja toob nad hommikul tööle, toidab lõuna ajal kõhu täis ja viib õhtul koju tagasi.

Omamoodi erandlik persoon on ka Baltikumi suurimaks prügikonteinerite tootjaks kasvanud Birgeri tegevjuht ja üks asutajaid Aleksei Männiste, vahendab Äripäev.

Kui Venemaal Kaug-Idas üles kasvanud mees 1992. aasta juunis Eestisse tuli, oskas ta eesti keeles öelda kahte sõna – tere ja sussid –, kuid nüüd räägib mees eesti keelt väikese aktsendiga ja peaaegu veatult. Nii nagu tegevjuht, on ka ettevõte kakskeelne, kontoris ja platsil räägitakse peamiselt eesti keelt, tootmisangaarides vene keelt. 

Kuigi enamik Brigeri toodangust läheb Skandinaavia turule, on näiteks Avinurme aleviku külje all Maetsma külas toodetud enamik suurtest multilift (ehk vahetatavatest) prügikonteineritest, mida leiab aeg-ajalt ka Eesti kortermajade juurest leiab.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles