Vaata, mis on saanud põlengusse sattunud Volta Loftidest tänaseks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volta Loftid seisuga 08.08.18. Pildil kivimüürideni lammutatud korter.
Volta Loftid seisuga 08.08.18. Pildil kivimüürideni lammutatud korter. Foto: Endover Kinnisvara

Endover kinnisvara juhatuse liige Oliver Makko sõnul liigub Volta Loftide taastamine plaanipäraselt ning uute valminud korterite üleandmine klientidele algab käesoleva aasta lõpus.

«Saame kinnitada, et hoone taastamise käivitamine on liikunud plaanipäraselt ja tänaseks on objektil käimas täismahus taastamis- ja ehitustööd,» kommenteeris juuni alguses põlema läinud Volta Loftide arenduse arenguid Makko.

Endoveri juhatuse liikme sõnul on nad hoonest välja lammutanud peaaegu kõik õnnetuse läbi kahjustada saanud osad kuni kivimüürideni ja laepaneelideni. «Välja on lammutatud kõik kipsseinad ja aluspõrandad ning väljavahetamisel on ka kõik kommunikatsioonid,» kirjeldas Makko.

Foto: Endover Kinnisvara

Endoveri esindaja sõnul on hoonel kehtiv kindlustuskaitse ning esimene kindlustusseltsi poolne väljamakse on tehtud, kuid kuna kindlustusprotsesside lõpuleviimine võtab aega, finantseerib ettevõte hetkel taastamist ja ehitust ka omavahenditest koostöös finantseerimispartneritega. Versobanki laenu on nad Makko sõnul refinantseerinud LHV Pangaga.

Volta Loftide põlengu tekitajas ei ole aga veel selgusele jõutud. «Meie poolt tellitud põlengu põhjuste ekspertiis ei ole veel lõplikult valminud, ootame seda ka ise,» sõnas Makko. Tema sõnul on eelinfo põhjal tõenäoline, et kindlat põlengu põhjust ekspertiis paraku tuvastada ei suuda. «Õnnetuse päeval oli äärmiselt suur tuul, mida on näha ka õnnetusest meedias liikunud fotodelt. See põhjustas tule äärmiselt kiire leviku hoone katusel, mis omakord on raskendanud põlengu põhjuste väljaselgitamist,» selgitas Endoveri juhatuse liige.

Foto: Endover Kinnisvara

Klientide huvi ei ole tema sõnul aga Volta Loftide vastu langenud. «Oleme viimase kuu jooksul sõlminud mitmeid uusi müügitehinguid kokku umbes poole miljoni euro väärtuses. Korterite hindasid me langetanud ei ole ja mitte ükski senine klient ei ole ostetud korterist loobunud. Me ei näe selleks ka põhjust,» selgitas Makko, lisades, et kinnisvara hinnad Kalamaja piirkonnas lähiajal kindlasti ei lange. «Pigem on turg näidanud tõusu,» sõnas kinnisvarafirma esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles