LHV loobub väiksematel maksetel PIN2 nõudest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV.
LHV. Foto: Mihkel Maripuu

LHV Pank võttis väikemaksete tegemiseks kasutusele uue võimaluse – nüüd saab eraklient kuni 30 eurosed Euroopa maksed kanda saaja kontole mugavamalt, PIN2 kinnitamiseks sisestamata.

Väikemaksete mugavamaks muutmine on järgmine samm kliendikogemuse parandamiseks ning seda võimaldab Euroopa Liidu maksedirektiiv. «Seni oli meie mobiilipangas makse info täitmine lahendatud äärmiselt mugavalt, kuid makse kinnitamisel tuli kliendil ikkagi aega kulutada. Nüüd see muutub,» rääkis Erki Kilu, LHV Panga juhatuse esimees.

Tema sõnul on see arendus eelkõige mõeldud neile eraklientidele, kes teevad makseid sageli ja soovivad väiksemaid tasumisi teha võimalikult mugavalt. Uus võimalus on varasemast mugavam ja võimaldab ka mitu väiksemat makset järjest kiiresti teha. Kuigi väikemakseid saab teha ilma n.ö tugeva autentimiseta, on väikemaksed siiski turvalised.

Tugev autentimine tähendab maksekorralduse kinnitamist LHV interneti- või mobiilipangas PIN2-ga (Mobiil-ID, ID-Kaardi, SmartID) või PIN-kalkulaatoriga. Väikemakseid lubades tuleb PIN2 sisestada pärast viit väikemakset. Samuti tuleb kliendil endiselt autentida end internetipanka sisse logides või mobiili kasutades.

Väikemaksete kasutamiseks tuleb erakliendil need LHV internetipangas endal seadete valikus sisse lülitada. Mobiilipangas tuleks seevastu teha avalehel valik, kas lihtsustatud väikemakseid lubada või mitte. Ühes pangakanalis väikemaksete seadistamine mõjutab ka teises kanalis tehtavaid makseid. Funktsionaalsust ei ole võimalik kasutada noorematel kui 18-aastastel.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 380 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab ligi 147 000 klienti. LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 178 000 aktiivset klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles