Mereakadeemia tudengid tõid rahvusvaheliselt avamereregatilt järjekordse kulla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võidutiim.
Eesti võidutiim. Foto: Erakogu

TTÜ Eesti Mereakadeemia tudengid saavutasid nädalavahetusel lõppenud rahvusvahelisel avamereregatil The Tall Ships Races üldarvestuses oma klassis (D) teist aastat järjest esimese koha. 

The Tall Ships Races on pika ajalooga rahvusvaheline avamereregatt, mille peamine eesmärk on edendada noorte purjeõpet. Meeskonna liikmena olid oodatud ennekõike kuni 25 aastased noored ning varasem purjetamise kogemus ei olnud nõutud, sest võistluse käigus õpiti kogenud kaptenite käe all. Kaptenitena sõitsid regatil Tuulelind kapten ning õppejõud Ringo Liepkalns ja mereakadeemia vilistlane, laevaohvitser, Andrei Matjukov. Mereakadeemia tudengeid nii Tallinna kui Kuressaare keskusest osales erinevatel etappidel kokku 25.

«Väga uhke tunne on! Teist aastat osaleme ja tuleme järjekordselt kullaga tagasi, see ületas igasugused ootused,» rõõmustas mereakadeemia direktor Roomet Leiger. «Ma olen äärmiselt tänulik kõigile osalenud tudengitele ja kaptenitele. Ma tean, et see võit ei tulnud lihtsalt ja kõik andsid endast selle saavutuse nimel viimase,» lisas Leiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles