Saudi prints ostis osa Snapchatist

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alwaleed bin Talal.
Alwaleed bin Talal. Foto: HAMAD I MOHAMMED / REUTERS

Miljardärist saudi prints Alwaleed bin Talal ostis 250 miljardi dollari eest 2,3 protsendi suuruse osaluse populaarses sotsiaalmeedia platvormis Snapchat.

Miljardär maksis iga ostetud aktsia eest umbes 11 dollarit. Alwaleed kohtus Snapi tegevjuhi Evan Spiegeliga Saudi Araabias juba kolm aastat tagasi, et uurida ettevõttesse investeerimise võimalusi. Pärast seda on liikunud kuulujutud juba pikalt, et prints võib millalgi platvormi investeerida.

«Snapchat on üks kõige innovatiivsemaid sotsiaalmeedia platvorme maailmas ja ma usun, et see alles hakkab puudutama oma tõelist potentsiaali,» ütles Alwaleed pressiteates. Mees omab aktsiaid ka teistes tehnoloogia ja sotsiaalmeedia firmades nagu Twitter, JD.com ja Lyft. 

Prints teatas möödunud nädalal, et investeerib ligemale 267 miljonit dollarit Prantsuse muusika voogedastusteenusesse Deezer. Tegu oli Alwaleedi esimese suurema tehinguga pärast kolme-kuu pikkust vangistust, kui võimud pidasid kinni terve hulga printse seoses võimaliku korruptsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles