Teadlastel peab alles jääma õigus arvata

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Asser täitis tudengite ees rektorikohustusi juba Volbriööl, kui ta traditsiooniselt õllekannu põhjani jõi.
Toomas Asser täitis tudengite ees rektorikohustusi juba Volbriööl, kui ta traditsiooniselt õllekannu põhjani jõi. Foto: Reigo Teervalt/Õhtuleht

Möödunud nädala lõpus Tartu Ülikooli rektoriametisse astunud Toomas Asser on juba teinud samme, et suurendada ülikooli välisrahastust ja viia Tartu arstitudengid Tallinna haiglatesse praktikale, ent uue töö kõrval võidakse talle vahel helistada kliinikumist ja küsida kirurginõu.

Tippkirurg Toomas Asser (64) asus ametlikult rektorikohuseid täitma 1. augustil. Päevad hiljem opereeris ta Tartu Ülikooli kliinikumis ühte patsienti ning lõikusi on ees veel. Ajuripatsikasvaja endoskoopilised operatsioonid on need, mida praegu teeb kliinikumis vaid Asser. Sellepärast tuleb tal ülikooli juhtimise kõrvalt kirurgilist nõu edasi jagada. «Aga aktiivne arstlik tegevus lõpeb ära. Ma ei lähe sinna enam tagasi,» sõnab Asser, kes on end praegu sisse seadnud ülikooli peamaja usuteaduskonna tiivas. Rektoraadis käib remont.

Kui raskeks läheb teie ametikoha täitmine kliinikumis? Kas praktiseeriv tipparst on kaotus kliinikumile?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles