Danske Bank lubab Taani prokuratuuri rahapesu uurimisel aidata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Valda Kalnina

Taani suurim laenuandja Danske Bank teatas, et tuleb kaasa Taani prokuratuuri uurimisega Eesti üksuse kaudu toimunud väidetava rahapesu tuvastamiseks.

«Meil on ametivõimudega pidev hea ja konstruktiivne dialoog ning oleme SOIK-i [Taani tõsiste rahvusvaheliste ja majanduskuritegude talituse] teenistuses, kui neil on mõnes küsimuses vaja täiendavaid selgitusi,» ütles Danske Banki esindaja Flemming Pristed AFP-le.

Esmaspäeval andis Taani prokuratuur teada, et on alustanud kriminaaljuurdlust. Riigiprokuratuuri teatel on veel liiga vara rääkida sellest, kas uurimisele järgnevad ka konkreetsed süüdistused ning prokuratuuri pressiesindaja ei soovinud Bloombergile kommenteerida, kas asjas on potentsiaalseid kahtlusaluseid või kui kaua uurimine võib aega võtta.

Danske Banki Eesti filiaali kaudu võidi pesta aastatel 2007 kuni 2015 kuni 7 miljardit eurot, mis teeks sellest ühe suurima teada oleva rahapesu juhtumi Euroopas. Juhtumit uurib lisaks Danske Bank ise, Pariisi esimese astme kohus, Taani finantsinspektsioon, Eesti prokuratuur ning nüüd ka Taani prokuratuur.

25. juulil esitas Venemaal tapetud advokaadi Sergei Magnitski õiguste eest võitlev Bill Browder Eesti prokuratuurile uue kaebuse, milles palub alustada kriminaaluurimist Danske panga Eesti haru 26 töötaja suhtes, kes väidetavalt võimaldasid panga kaudu pesta miljardeid dollareid musta raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles