Konkurentsiamet lubab Tapa elanike küttekulusid langetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Konkurentsiamet kooskõlastas eelmisel nädalal N.R. Energy taotluse Tapa võrgupiirkonnas uue piirhinna kehtestamiseks, millega langeb Tapa kaugküttepiirkonnas soojusenergia piirhind 15 protsenti 59,57 eurole megavatt-tunni eest.

Uus hind hakkab kehtima alates tänavu septembri algusest. Võrreldes uue, hakkepuidul töötava kaasaegse katlamaja ehituse eelse ajaga langeb sooja hind 26 protsenti, teatas N.R. Energy.

«Loodame, et veel täiendavate suurtarbijate lisanduse järel suudame langetada elanike küttekulusid lähiajal veelgi,» ütles N.R. Energy juhataja Ahto Tisler. Ta lisas, et toasooja hinnad lisaks uue ja efektiivsema katlamaja kasutusevõtule ka mitme suurtarbija lisandumise tõttu Tapa kaugküttevõrku.

N.R. Energy omab Tapal kolme katlamaja ning üle 2 kilomeetri eelisoleeritud kaugküttetorustikke.

N.R. Energy lõpetas Tapal Üleviste tänaval asuva katlamaja 3,5 miljonit eurot maksma läinud ehitustööd eelmise aasta septembri keskel. Tööde käigus rajati Tapale uus 7-megavatine hakkepuidul töötav põhikatlamaja ning renoveeriti olemas olnud õlikatlamaja koos kahe põlevkiviõlil töötava katlaga koguvõimsusega 9,2 megavatti.

1997. aastal asutatud N.R. Energy varustab soojusenergiaga 23 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles