Maksuamet: puhastame peatselt ettevõtluse variisikutest (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
03.04.2018. Tallinn. 
Maksu- ja Tolliameti erimenetluse valdkonna juht Airi Jansen-Uueda. 
Airi Jansen-Uueda, head at Tax and Customs Board. 
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
03.04.2018. Tallinn. Maksu- ja Tolliameti erimenetluse valdkonna juht Airi Jansen-Uueda. Airi Jansen-Uueda, head at Tax and Customs Board. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/Postimees / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Uuel aastal tekib maksuhalduril võimalus hakata maksupettuste eest vastutusele võtma variisikute asemel ka tegelikke niiditõmbajaid ning selle mõju ettevõtluskeskkonnale saab olema tervendav, kirjutab MTA juriidilise osakonna erimenetluse valdkonnajuht Airi Jansen-Uueda Äripäevas.

Plaanitavad muudatused maksukorralduse seaduses aitavad efektiivselt tegeleda turul toimetavate petturite ja võlatekitajatega, kel on seni olnud suurem võimalus variisikute või pahaaimamatute juhatuse liikmete varjus karistamatult tegutseda.

Kes on variisik?

Et arutleda kasu üle ja hinnata, kuhu tegelik mõju uute meetmete rakendamisest ulatub, tuleb esmalt ühtmoodi aru saada probleemist, mille lahendamiseks maksukorralduse seaduse muudatusi on vajalikuks peetud. Kes on see paljuräägitud variisik? Ning milles seisneb vajadus tegelike juhtide vastutusele võtmiseks?

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles