Eesti majutusettevõtetes peatuvate turistide arv ei kasva

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas
Turistid Tallinna vanalinnas Foto: Nick Hannes/Reporters/

Majutusettevõtetes peatus selle aasta juunis 372 700 sise- ja välisturisti ehk sama palju kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet. Suurenes siseturistide ja vähenes välisturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 231 400 välisturisti ehk kolm protsenti vähem kui eelmise aasta juunis. Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 119 100 turisti ehk enam kui pool välisturistidest. Läti ja Soome turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt kolm ja viis protsenti vähem kui eelmisel aasta juunis. Soome turistide arv vähenes viiendat kuud järjest eelmise aasta sama kuuga võrreldes.

Rohkem turiste saabus Venemaalt, Saksamaalt, Leedust, Poolast, Suurbritanniast ja mitmetest teistest Euroopa riikidest. Aasia riikidest saabus juunis neli protsenti vähem turiste kui aasta tagasi samal kuul. 64 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse. Pärnu majutusettevõtetes peatus 11 ja Tartu majutusettevõtetes seitse protsenti välisturistidest ning neli protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. 73 protsenti välisturistidest olid puhkusereisil ja 21 protsenti tööreisil.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 141 300 ehk viis protsenti rohkem kui juunis aasta varem. 65 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 21 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 23 protsenti, Pärnu maakonnas 14 protsenti ning Tartu ja Ida-Viru maakonnas kummaski 11 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Juunis pakkus külastajatele teenust 1344 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 24 000 tuba ja 56 000 voodikohta. Täidetud oli 52 protsenti tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 40 eurot ehk ühe euro võrra rohkem kui eelmise aasta juunis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 50 eurot, Tartu maakonnas 36 eurot, Pärnu maakonnas 34 eurot ning Ida-Viru maakonnas 33 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles