POSTIMEHE INTERVJUU Hardi Meybaum: Eesti eneseturundus on reaalsusest ees

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja riskikapitalist Hardi Meybaum leiab, et ettevõtte mahamüümise korral oleks pikemas perspektiivis kasulikum, kui raha läheks töötajatele, mitte riigile.
Ettevõtja ja riskikapitalist Hardi Meybaum leiab, et ettevõtte mahamüümise korral oleks pikemas perspektiivis kasulikum, kui raha läheks töötajatele, mitte riigile. Foto: Joakim Klementi

Ettevõtja ja riskikapitalist Hardi Meybaum (36) on elanud pea viimased kaheksa aastat USAs Cambridge’is, kus ta tegeleb varajase faasi ettevõtetesse investeerimisega. Nüüd juba pikalt Eestist eemal olnuna vaatab Meybaum kodumaad ja leiab, et kuigi Eesti on investorite silmis väga huvitav koht, on siin kulud oma ettevõtte loomisel siiski küllaltki suured.

Meybaumi tõi tagasi kodumaale tema ettevõtmine Eesti 2.0, mis seob hariduse ja tehnoloogia, innustades noori valima tulevikus karjääri tehnoloogia valdkonnas. Möödunud nädal said Telliskivi loomelinnakus Eesti 2.0 suvekoolis Hüppelaud kokku Eesti kooliõpilased ja mentorid rahvusvahelise haardega ettevõtetest, kelle abiga ehitasid noored valmis oma toote või teenuse.

Istume Meybaumiga 30-kraadise suveilmaga Telliskivi loomelinnaku LIFT99 väikses puhketoas. Ukseaknast on näha Hüppelaua roheliste särkidega noori ringi liikumas. Mõnel on VR-prillid silme ees, teised nokitsevad millegi kallal. Kõige keskel uitab valge Labradori retriiver, kes paistab olevat tiimi liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles