Kanada pingutab, et päästa NAFTA lepe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada välisminister Chrystia Freeland.
Kanada välisminister Chrystia Freeland. Foto: EDGARD GARRIDO / REUTERS

Kanada välisminister ütles laupäeval, et riik on valmis pidama läbirääkimisi Põhja-Ameerika vabakaubandusleppe (NAFTA) uuendamiseks ükskõik kus ja millal, vahendas meedia.

Välisminister Chrystia Freelandi avaldus on Kanada valitsuselt mitme nädala jooksul esimene. Leppe teised osalised USA ja Mehhiko teatasid eelmisel nädalal, et loodavad kõnelustega kuu aja jooksul lõpule jõuda.

«Meie oleme valmis minema edasi nii kiiresti ja intensiivselt kui võimalik,» ütles Freeland. «Kanada on valmis ja soovib pidada läbirääkimisi kus ja millal tahes.»

Kanada ei osalenud eelmisel nädalal USA ja Mehhiko kõnelustel, mis keskendusid kahepoolsetele teemadele, kuid Freelandi sõnul oli ta teistega ühenduses.

Mehhiko ja Kanada soovivad kolmepoolse kaubandusleppe säilimist, USA president Donald Trump on ähvardanud NAFTA-st lahkuda ja sõlmida kummagi riigiga eraldi leppe.

NAFTA uuendamise läbirääkimisi alustati Trumpi algatusel 2017. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles