Toyota majandustulemused ületasid analüütikute ootusi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota.
Toyota. Foto: Eugene Hoshiko / AP

Jaapani autotööstushiiglase Toyota puhaskaskum kasvas möödunud kvartali jooksul 7,2 protsenti, tekitades nii majandusanalüütikutele suure üllatuse.

Ettevõtte puhkaskasum oli 657,3 miljardit jeeni (umbes 5,88 miljardit dollarit), eelmise aasta samal perioodil oli puhaskasumiks aga 613 miljardit jeeni. Enamus analüütikuid ei prognoosinud Toyotale märkimisväärset kasumi kasvu.

Toyota enda sõnul tõid ootamatult hea tulemuse tugevad kodumaised automüügi numbrid, kuid müük läks üle ootuste hästi ka mujal Aasias, eriti Tais. Autotootja müüs möödunud kvartali jooksul 2 236 131 autot, mis on 21 020 autot rohem, kui varem.

Kontserni äritulu kasvas 574,2 miljardilt jeenilt 682,6 miljardi jeenini, mille näol on tegu 18,87-protsendise kasvuga. Praeguste prgonooside järgi kujuneb ettevõte aastaseks puhaskasumiks ligemale 2,12 triljonit jeeni ja 2019. aasta märtsiks loodetakse müüa 8,9 miljonit autot.

Enamus Toyota analüütikuid karvad, et nende suurim turg USA võib peatselt kehtestada Jaapanist tulevatele autokaupadele imporditollid, mis võivad anda kasumitele suure hoobi. Seniste tariifide mõju on õnneks olnud siiski minimaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles