Eesti jaekaubanduse langus oli juunis euroliidu üks suurimaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistoidulett Maxima kaupluses
Valmistoidulett Maxima kaupluses Foto: Jaanus Lensment

Eesti jaekaubandusettevõtete müügitulu langus oli juunis Euroopa Liidu (EL) üks suurimaid.

Juunis langes Eesti jaekaubandusettevõtete müügitulu maiga võrreldes 1,9 protsenti ning suurem langus oli ainult Soomes ja Rootsis, kus sektori käive langes 2,1 protsenti. Euroliidus tervikuna jaekaubanduse käive ei muutunud ning euroalal oli kasv 0,3 protsenti, teatas Eurostat.

Kuuvõrdluses oli suurim jaemüügikasv Saksamaal 1,2 protsendiga ning Hispaanias ja Poolas mõlemas 0,7 protsendiga. Lätis oli jaemüügi langus juunis üks protsent ning Leedus püsis müük maikuu tasemel.

Ka aastavõrdluses oli Eesti jaekaubandusettevõtete müügitulu langus EL-i suurimate seas, langedes eelmise aasta juuniga võrreldes 1,2 protsenti. Suurem langus oli vaid Maltal 1,5 protsenti ja Austrias 1,4 protsenti.

Euroopa Liidu jaekaubandus kasvas juunis aga aastaga 1,9 protsenti ning euroalal 1,2 protsenti. Suurim kasv oli 7,8 protsenti Rumeenias, 7,2 protsenti Leedus ja 6,1 protsenti Ungaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles