Suursaarte lennuliinide vastu tunneb huvi ka Nordica

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: Jaanus Lensment

Maanteeameti korraldatud riigihankele mandri ja suursaarte vaheliste lennuliinide teenindamiseks laekus tähtajaks viis pakkumust, teiste hulgas osales hankel ka riiklik lennufirma Nordica.

Tuleva aasta juunist soovivad lennuliine teenindada Eesti lennufirma AS Airest, Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma AS Nordic Aviation Group, Nordica ja Poola LOT-i kaasosalusega Regional Jet OÜ, praegu liini teenindav Leedu ettevõte Transaviabaltika ning kaubalennufirma NyxAir OÜ, selgub riigihangete registrist.

Veebruaris Kuressaare liini teenindamise vastu huvi tundnud Air Baltic hankele aga oma pakkumust teinud ei ole.

Nordica on varasemalt teatanud, et on saarte liinide opereerimisest kindlasti huvitatud ning ettevõttel on liinide teenindamiseks lennukipargis olemas ka ideaalne lennukitüüp turbopropellerlennuk ATR72.

Taotleja viimase kolme majandusaasta netokäive peab olema kokku olnud vähemalt 5 miljonit eurot.

Pakkuja peab teenust osutama Kärdla lennuliinil vähemalt 19 reisijakohaga lennukiga ning Kuressaare lennuliinil vähemalt 33 reisijakohaga lennukiga ning mõlema lennuki vanus ei tohi pakkumuse esitamisel ületada 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles