Hiina palus USA-l tariifidega rahu säilitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Geng Shuang.
Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Geng Shuang. Foto: AP

Pärast seda, kui USA ähvardas kehtestada 25-protsendise imporditolli 200 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele, palus Hiina neljapäeval Washingtonil rahulikuks jääda ja parandada oma käitumist.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Geng Shuangi sõnul on Peking avatud läbirääkimistele, kuid ei täpsustanud, kas praegu on läbirääkimised käimas.

«Ärgitame Ühendriike oma käitumist parandama ja Hiinat mitte šantažeerida, sest see ei läheks kunagi läbi,» ütles Geng pressikonverentsil. «Soovitame Ühendriikidel säilitada kainet meelt ja vältida impulsiivseid käike. Vastasel juhul nad teevad endale haiget.»

«Oleme dialoogile alati avatud. Aga dialoog peab tuginema vastastikusele usaldusele, võrdsusele, reeglitele ja tõsiseltvõetavusele. Praegu Ühendriigid survestavad teisi ühepoolselt. See on kahjuliku mõjuga,» lisas ta.

USA teatas kolmapäeval, et kaalub 25-protsendist tollitariifi 200 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele, olles varasemalt ähvardanud Hiinat vaid 10-protsendise tolliga. Kõnealused tariifid jõustuksid kõige varem septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles