Luman võtab äripartneritega oma firmast välja 34 miljonit (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Toomas Lumanile ja tema äripartneritele kuuluv kinnisvaraarendaja Arealis Holding AS maksab aktsiakapitali vähendamise teel aktsionäridele välja ligi 34 miljonit eurot, mille ettevõte teenis tõenäoliselt Liivalaia 45 asuva Luminori peahoone müügist.

Arealis Holdingu ainuaktsionär ehk Lumani suurosalusega valdusfirma Nordic Contractors võttis 31. juulil vastu otsuse vähendada aktsiaseltsi aktsiakapitali 4 miljonile eurole. Tehniliselt korraldatakse see läbi aktsiate arvestusliku väärtuse vähendamise, teatas Arealis Holding.

Kui eelmise aasta lõpu seisuga oli Arealis Holdingu aktsiakapital 1 miljon eurot ja ülekurss 37,3 miljonit eurot, siis juulis korraldas ettevõte fondiemissiooni, millega kanti ülekurss ümber aktsiakapitaliks. Uueks aktsiakapitaliks on seega 38,3 miljonit eurot ning selle vähendamine 4 miljonile eurole tähendab aktsionäridele 34,3 miljoni euro suurust maksuvaba omanikutulu.

«Meil ei ole vaja nii suurt aktsiakapitali seal [Arealis Holdingus], 4 miljonit on täitsa piisav,» ütles Arealis Holding AS-i ainus juhatuse liige ja suuromanik Toomas Luman BNS-ile. «Seda, mida me selle rahaga edasi teeme, me ei kommenteeri,» lisas Luman.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Arealis Holdingil vaba raha 3,5 miljoni euro eest ning põhivaras kinnisvarainvesteeringutena 76,9 miljonit eurot varasid. Tänavu juunis müüs Arealis Holding aga oma tütarfirma Liivalaia Arenduse AS Neinar Selile kuuluvale AS Rondamile. Liivalaia Arendusele kuulub Liivalaia 45 aadressil asuv Luminori peahoone.

Liivalaia Arenduse AS teenis 2017. aastal 2,3 miljoni euro suuruse käibe juures 1,2 miljonit eurot kasumit. Sama aasta lõpu seisuga oli Liivalaia Arenduse bilansimaht kokku 33,4 miljonit eurot, millest omakapital moodustas 9,6 miljonit eurot.

Arealis Holding AS tegeleb enda omanduses olevate pikaajaliste arendusprojektide juhtimisega, haldamisega ja väljaüürimisega. Arealis Holding AS-i ainuomanik on AS Nordic Contractors, mis kuulub lbi erinevate ühingute Toomas Lumanile, Liivi Lumanile ja Egon Matsile.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles