Apple`i väärtus läheneb triljonile dollarile

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood New Yorgis.
Apple'i pood New Yorgis. Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Apple'i aktsia ületas kolmapäeval esmakordselt 200 dollari piiri, tõstes nii ettevõtte väärtuse umbes 990 miljardi dollarini. Aktsiatõus järgnes headele majandustulemustele, mis ületasid analüütikute ootusi.

Täpsemalt öeldes tõusis Apple'i aktsia 201,32 dollarini, mis tähendab ligemale 5,7-protsendist tõusu. Kokku on Apple'i aktsia tõusnud aga selle aasta jooksul 17,5 protsenti. Ettevõtte headele majandustulemustele aitas peamiselt kaasa iPhone X-i edukas müük. Üldiselt võib öelda, et iPhone'ide müük on kahanenud, kuid X-i kõrge hind kliente ei heidutanud ja nii tehti madalam müük lihtsalt hinnaga tasa.

Niisiis õppis Apple möödunud kvartalist tõenäoliselt kõige rohkem seda, et isegi üle tuhande dollari maksvad telefonid võivad hästi müüa ja edaspidi võib oodata rohkem ja veelgi kallimaid mudeleid. Apple müüs eelmises kvartalis 41,3 miljonit iPhone'i, mida on prognoositust poole miljoni võrra vähem, kuid samas ületas müüdud telefonide keskmine hind prognoose lausa 30 protsendi võrra.

Väga edukalt müüsid kolmandas kvartalis ka Apple'i teenused nagu App store ja Apple music. Analüütikud usuvad, et ettevõte laseb varsti välja ka oma videoteenuse, mis võib hakata konkureerima Netflixi ja Amazon Primega.

Apple ei ole siiski ainus ettevõte, mis tüürib triljoni dollari tiitli poole. Amazon on hetkel väärt 870 miljardit dollarit ja Google'i omanik Aplhabet 850 miljardit dollarit. Microsoft on peaaegu jõudmas 815 miljardini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles