Savisaare panga järeltulija noolib maksumaksja rahaga uusi projekte

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu leiab, et Ühistukapitali eesmärk võiks olla Eesti pankade toetamine, kuna välismaised pangad võivad ohustada meie finantsstabiilsust.
Aivar Riisalu leiab, et Ühistukapitali eesmärk võiks olla Eesti pankade toetamine, kuna välismaised pangad võivad ohustada meie finantsstabiilsust. Foto: Margus Ansu

Kurikuulsa Edgar Savisaare linnapanga järeltulija, Eesti Ühistukapital otsib laastatud mainest ja kahjumist pääsemiseks uusi ettevõtmisi, kuhu maksumaksja raha panna. Kriitikud soovitavad ühingu kiiresti ära lõpetada.

Tallinna omaaegse linnapea Edgar Savisaare nõudmisel asutatud Eesti Ühistupangast sai sel kevadel Eesti Ühistukapital. See tähendab, et pangaambitsioonile tõmmati kriips peale ning lõppes pikale veninud kohtuvaidlus finantsinspektsiooniga krediidiasutuse tegevusloa andmise üle. Põhjuseks Edgar Savisaare kriminaaluurimine. Praegu tegutseb Ühistukapital maksumaksja raha investeeriva ühinguna.

Esimese asjana omandas uue nimega asutus märtsis viieprotsendilise osaluse Coop Pangas. Uue näo võtmise idee taga olnud Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu (KE) ütles, et praegu on Ühistukapital klassikaline varahaldusettevõte, millel aktiivset majandustegevust peaaegu polegi. «Eks aeg annab arutust, mis edasi saab,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles