Tallinna lennujaam kasvatas reisjate arvu ja müügitulu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Sander Ilvest

Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas esimesel poolaastal võrreldes eelmise aastaga ligi 16 protsenti, lennujaama on läbinud 1,37 miljonit reisijat, ehk keskmiselt 7600 reisijat päevas. Kontserni müügitulu kasvas 12,8 protsenti. Aasta esimese kuue kuu kasum oli 3,8 miljonit eurot ehk 10,4 protsenti rohkem kui mullu.

Müügitulude kasv on osaliselt mõjutatud reisijate arvu kas­vust ja teiseks ilmastikust. Lennundustulud kasvasid 10,9 protsenti ning mittelennundustulud kasvasid 13,9 protsenti. Kulud kokku kasvasid 10,4 protsenti, teatas Tallinna lennujaam.

«Kulude tõus on tingitud julgestuskulu kasvust seoses reisijate arvu suu­renemisega, kütuse ja sõidukite kulu kasvust seoses ilmastikuga ning jäätõrjeteenuse nõudluse kasvust aasta esimestel kuudel,» selgitas AS Tallinna Lennujaam juhatuse liige Anneli Turkin pressiteates.

Tööjõukulu kasvas 10,1 protsenti, sealhulgas. töötajate arv kas­vas kontsernis 7,4 protsenti. «Meie tegevus on sesoonne ja töötajate arv suvise lennugraafiku perioo­dil kasvab. Tööjõukulude tõusu mõjutavad ka 2017. aastal läbiviidud töötasude korrigeerimised,» lisas Turkin. 

Lähtuvalt mahukatest investeeringutest on põhivara kulum tõusnud 0,5 miljonit eurot ehk 9,7 protsenti. Lennuliiklusala investeeringud on 50 protsendi ulatuses kaasfinantseeritud Euroopa Ühtekuuluvusfondist ning seega osaliselt on amortisatsiooni kulud kaetud tuludes kajastuva varade sihtfinantseerimise tuludega.

Võrreldes 2017. aasta lõpu seisuga kasvas ettevõtte bilansimaht 181,4 miljonilt eurolt 184,3 miljo­ni euroni. Põhivara osas on materiaalne põhivara suurenenud nelja miljoni euro võrra seoses parkimismaja ehitusega, mis peab valmima 2018. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles