Amazoni peidetud varandus: Jeff Bezose vanemad võivad olla uskumatult rikkad

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: TOMMASO BODDI / AFP

Jackie ja Mike Bezos investeerisid 1995. aastal oma poja värskesse veebipoodi 245 573 dollarit. Tegu oli ääretult riskantse investeeringuga, kuid nüüdseks võib toona tehtud investeeringu väärtus olla kuni 30 miljardit dollarit.

Jeff Bezosi vanemate varade väärtust pole avalikustatud pärast 1999. aasta lõppu, seega pole täpselt selge, kui palju ja mida nad omavad. Aastatel 2001 - 2016 on nad annetanud Bezosi perekonna heategevuslikku fondi 595 027 aktsiat, mis tähendab, et neile kuulub arvestatav osa maailma teisena kõige väärtuslikumast ettevõttest. 2016. aastal annetasid nad fondile 25 000 aktsiat, mille väärtuseks oli toona umbes 20 miljonit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Kui nad vahepeal kuhugi mujale midagi annetanud ei ole, siis omab paar kahepeale kokku hinnanguliselt kusagil 16,6 miljonit aktsiat, mis teeb umbes 3,5 protsenti kogu ettevõttest. Taoline osalus teeks nad aga teisena kõige suuremateks aktsionäärideks oma poja järel. Võiks öelda, et 1995. aastal investeeritud raha on tasunud ennast ära 12 miljoni protsendiliselt.

Jackie ja Mike Bezosi varade rahaliseks väärtuseks võib seega olla hetkel kusagil 10 miljardit dollarit, kui kõik aktsiate annetused maha võtta. Nende poeg istub aga varanduse otsas, mille väärtuseks on 147 miljardit dollarit, tehes temast pika puuga maailma kõige rikkaima inimese. Jeff Bezos on ainuüksi selle aastaga teeninud 48 miljardit dollarit, sest Amazoni aktsia on tõusnud aastaga 52 protsenti.

Ka Jeff Bezosi vend Mark ja õde Christina ostsid 1996. aastal oma venna ettevõtte aktsiaid. Mõlemad ostsid toona aktsiaid 10 000 dollari eest ja kui nad neid maha ei müünud, siis oleks kumbagi panus hetkel väärt 640 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles