Trump ähvardab lubatud 200 miljardini ulatuvad Hiina imporditollid kahekordistada (5)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Jaap Arriens / Jaap Arriens/Sipa USA

USA president Donald Trumpi administratsioon teatas, et kui Peking nende nõudmistele järgi ei anna, siis võidakse siiani lubatud 200 miljardi dollarini ulatuvad tollid enam kui kahekordistada.

USA kehtestas juuli alguses Hiinale imporditollid väärtuses 34 miljardit dollarit ja 31. juulil lõppes läbivaatusperiood, mille käigus uuriti täiendavate tollide kehtestamist 16 miljardi ulatuses. Trump on pärast seda ähvardanud kehtestada 10-protsendise tolli Hiina kaupadele väärtuses kuni 200 miljardit dollarit, kuid uusima info järgi võidakse see tõsta hoopis 25 protsendini, kirjutab Bloomberg.

USA rahandusminister Steven Mnuchin ja Hiina asepeaminister Liu He peavad Valge Maja allikate sõnul praegu kõnelusi, kuidas võiks kaks riiki uuesti läbirääkimiste laua taha tulla. USA taktika paistab hetkel peamiselt hõlmavat pingete üles kruvimist, jättes samal ajal ukse läbirääkimisteks lahti. Hiina pole siiani vähemalt ametlikult läbirääkimiste vastu huvi üles näidanud.

200 miljardi dollarini ulatuvad tollid on hetkel läbivaatusperioodis, mis lõppeb ametlikult 30. augustil. Hiina võimud pole kõige uusima ähvarduse suhtes veel seisukohta võtnud. Viimased ametlikud läbirääkimised leidsid aga aset enam kui kaks kuud tagasi.

16 miljardi dollarini ulatuvad tollid võivad hakata kehtima juba kolmapäeval, kuid administratsioon võib samas otsustada need edasi lükata, et kaupade nimekirja üle pikemalt järgi mõelda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles