Euroopa Komisjon avaldas kahtlust Tallinna Vee eelisaktsia kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Toomas Huik.

Euroopa Komisjon on avaldanud kahtlust, et Tallinna linna omandis olev eelisaktsia ASis Tallinna Vesi võib olla vastuolus Euroopa Liidu toimimise lepingus sätestatud kapitali vaba liikumise põhimõttega.

Euroopa Komisjon pöördus asja pärast nii erafirma kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, pärast mida saatis minister Juhan Parts järelepärimise ka Edgar Savisaarele.

Võimaliku vastuolu väljaselgitamiseks on komisjon palunud edastada täiendavad selgitused eelisaktsia põhjendatuse kohta.

«Kuivõrd Teie juhitav linnavalitsus on viidatud eelisaktsia pikaaegne valitseja ning olnud aastaid osaline ASTV juhtimises ja tema tegevuse üle järelevalve teostamises, sealhulgas ka vastava sihtasutuse kaudu, siis olete kahtlemata kõige paremas positsioonis analüüsimaks, kas kõne¬aluses juhtumis võib olla tegemist Euroopa Liidu õiguse rikkumisega,» leiab Parts.

Minister lisab, et juhul, kui selgitused neid ei rahulda, algatatakse olukorra selgitamiseks ja eelisaktsia omamise õiguspärasuse hindamiseks vastav menetlus.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas Partsile, et tunnistab küsimuse tõsisust.

«Juhul kui leiab kinnitust kahtlus, et eelisaktsia omamine on vastuolus Euroopa Liidu õigusega, kinnitab see järjekordselt Aktsiaseltsi Tallinna Vesi enamusaktsiate erastamisel 2000.-2001. aastatel tehtud vigu ja lühinägelikkust,» seisab Savisaare allkirjaga vastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles