BMW rajab Ungarisse miljarditehase (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW
BMW Foto: Matthias Schrader / AP

BMW teatas, et rajab enam kui miljardi euro eest Ida-Ungarisse suurtehase, mis annab tugeva tõuke riigi majandusele ja süvendab veelgi Ungari autotootja mainet.

Kavandatav tehas plaanitakse rajada umbes 230 kilomeetri kaugusele Budapestist Debreceni linna, mis on Ungari linnadest suuruselt teine. Tehas hakkab plaanide järgi tootma umbes 150 000 autot aastas, mis aitab BMWl tõsta oma Euroopa turu tootmisvõimekust, kus müüakse ligemale 45 protsenti nende toodangust, kirjutab Reuters.

Autotootja sõnul paigaldatakse tulevasesse tehasesse tootmisliinid, millel saab korraga valmistada nii bensiini- kui ka elektrimootoriga sõidukeid.

Ungarisse on oma tehased rajanud juba Daimler ja Audi, kellest viimane valmistab seal mootoreid. Audi teatas alles eelmisel nädalal, et hakkab oma Ungari tehases valmistama lisaks sisepõlemismootoritele ka elektrimootoreid.

Autotoodang moodustab ligemale kolmandiku Ungari ekspordist ja koos uue BMW tehasega võib see tõusta 40 protsendini või kõrgemalegi. Tegu on Ungari jaoks väga hea uudisega, kuid ainsa varjuküljena võib välja tuua tõsiasja, et riigi majandus muutub veelgi tundlikumaks igasuguste kõikumiste suhtes globaalses autotööstuses.

Samuti tekib küsimus, kust võtab Ungari sellise tehase jaoks tööjõu. Tehas vajab kindlasti üle tuhande töötaja, kuid Ungaris valitseb tõsine tööjõu puudus, sest paljud inimesed suunduvad parema palga otsingul Lääne-Euroopasse tööle.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles