Liisingufirmat survestatakse võlgnike nimekirjaga

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks vaidlusalune nõue viis Aires Liisingu ilma kohtulahendita võlgnike nimekirja, võlanõudja CKE Inkasso ütleb, et arve mitte tasumiseks leiab põhjuse alati ning survestab firmat avalike võlgnike nimekirjaga.


OÜ Aires Liising juhatuse liige Kalle Lukk ütles, et CKE Inkasso nõuab Aires Liisingult liisinguvõtja poolt kasutatud kommunaalkulude tasumist, kirjutas

aripaev.ee

.

«Oleme korduvalt nõudnud kõikide nõude alust tõendavate alusdokumentide esitamist CKE Inkasso poolt, et selgeks saada millest võlgnevus koosneb (Aires Liising peab ju liisinguvõtjale samuti selgitama, et millest võlgnevuse summa koosneb - toim.),» selgitas Lukk.

«Kahjuks ei ole inkassofirma seda teinud ja me ei saa seda nõuet aktsepteerida ning ei ole ka alusetu nõude alusel võlgu,» lisas ta.

Novembri lõpus esitas Aires Liising hagivaidluse kohtule CKE Inkasso vastu.

CKE Inkasso juhatuse liikme Priit Pööbo sõnul nemad veel ei tea, et hagiavaldus on kohtusse antud. «Kui nad on avalduse saatnud, siis kohus pole veel meid teavitanud,» sõnas ta.

Pööbo põhjendas, et nad on Aires Liisingu juba avalikes võlgnike nimekirjas avaldanud, kuna üks lepingu pool on jätnud kohustused täitmata.

«Vaidlusi võib alati ise fabritseerida, alati võib öelda, et pole dokumenti või arve pole põhjendatud või et pooled said valesti aru ja teenusega ka päris rahul pole. Meie jaoks on nõue olemas ja meie jaoks on ka arved olemas,» selgitas ta.

Pööbo tunnistas, et võlgnike avaldamine avalikes nimekirjades on ühest küljest survestamine. Tema sõnul praktiseerivad seda taktikat ka teised inkassofirmad. «Kaudselt on see surve, kuid ka hoiatamiseks. Enamus kodanikud ei uuri ettevõtte tausta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles