Eesti kütuseturgu juhib Olerex (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 16.04.2018
Kütusehinnad. Olerex
Fuel prices. Olerex
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Tallinn, 16.04.2018 Kütusehinnad. Olerex Fuel prices. Olerex FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Värskelt avalikustatud Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri andmete kohaselt oli 2017. aasta lõpu seisuga Eesti suurima turuosaga vedelkütuste müüja Olerex.

Vastavalt maksu- ja tolliameti ning Eesti suuremate tanklakettide vahel sõlmitud kokkuleppele avalikustab Eesti Vedekütusevaru Agentuur loa andnud tanklate poolaasta turuosad kuuekuulise viitega, teatas Olerex Eesti.

Juulis 2018 ilmunud kokkuvõtte alusel on 2017 aasta terviklike andmete põhjal AS Olerex Eesti suurima turuosaga vedelkütuste müüja Eestis. Turu trendina võib märkida, et kasvu on teinud kaks suuremat müüjat (Olerexi kõrval ka Circle K, kes jääb napilt Olerexile alla) ning ülejäänute osas ei ole progress märgatav.

Tuginedes indikaatorkaupade maaletoojate andmetele on ettevõtte sõnul AS Olerex ka suurim tanklapoodide käibe osas ning lähimast konkurendist eristab teda lisaks vedelkütuste müügile lisaks ka lai autogaasi tankimispunktide võrgustik.

Olerexi tanklavõrk Eestis koosneb 96 tanklast. Ettevõte põhineb Eesti kapitalil ja annab tööd juba ligi 800 eestimaalasele. Olerexi 2017. aasta müügitulu oli 332,6 miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga 17,4 protsenti.

Kütusemüüja teenis mullu 2,3 miljonit kasumist, mis oli pea kolmandiku võrra enam kui 2016. aastal. Ettevõtte kinnitusel jääb Olerexi teenitud kasum Eestisse ja suures ulatuses reinvesteeritakse meie kõigi mugavama tuleviku hüvanguks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles