Kuusakoski hakkas bio- ja jäätmekütust tootma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall Kuusakoski Tallinna laoplatsil.
Vanametall Kuusakoski Tallinna laoplatsil. Foto: Kuusakoski

Eesti vanametalli käitleja AS Kuusakoski laienes taastuvenergeetika turule, hakates Paldiskis tootma bio- ja jäätmekütuseid.

Sel aastal on Kuusakoski vanametalli käitlemise tõhustamiseks ja uutesse ärivaldkondadesse sisenemiseks investeerinud üle 1,5 miljoni euro, teatas ettevõte.

Kuusakoski avas puidujäätmete ladustamiseks spetsiaalse platsi. Puiduhaket toodetakse nii raiejäätmetest, kändudest, pakendipuidust kui ka töödeldud lammutuspuidust. Sel aastal alustas Kuusakoski jäätmekütuse tootmist ka kilest, plastist, vanadest rehvidest ning muudest sünteetilistest jäätmetest.

Puiduhaket tarnitakse  elektrijaamadele ja katlamajadele biokütuseks. Sünteetilistest jäätmetest valmistatud kütust tarbivad aga näiteks tsemenditehased soojusenergia tootmiseks.

«Kuna autovrakkide ja muude metallijäätmete lammutamisel ning ümbertöötlemisel tekib hulgaliselt lisajäätmeid, mida metallitööstused ei vaja, tekkis mõte alustada jäätmekütuste tootmist,» rääkis Kuusakoski juhatuse liige Marko Kippa, kelle sõnutsi plaanib ettevõte selle aasta lõpuks  toota 5000 tonni jäätme- ja biokütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles