Riigikogu uurib Danske rahapesuskeemi (7)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaiu juhitud õiguskomisjon tõmbab uurimisasutuste juhid rahapesuskeemide pärast liistule.
Jaanus Karilaiu juhitud õiguskomisjon tõmbab uurimisasutuste juhid rahapesuskeemide pärast liistule. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu õiguskomisjon koguneb täna kell kümme erakorralisele istungile, et arutada Eesti pangandust ja peamiselt Danske Banki Eesti filiaali läbinud kahtlast päritolu 13 miljardi USA dollari juhtumit. Komisjonile annavad vastuseid justiitsminister Urmas Reinsalu, riigi peaprokurör Lavly Perling, finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler jt.

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Jaanus Karilaiu (Keskerakond) sõnul peavad ametkondade juhid andma poliitikutele selgeid vastuseid, kuidas nii ulatuslik skeem sai Eestis toimuda. «Me maksame riigieelarvest suuri summasid ametkondadele, et probleeme ennetada ja likvideerida. Meie küsimus on, miks need n-ö radarid piisavalt hästi pole töötanud,» ütles Karilaid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles