Hiigelpettuses kahtlustatav pandi koduaresti

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bernard Madoff, keda süüdistatakse 50 miljardi dollari suuruse petuskeemi juhtimises, pandi kolmapäeval koduaresti, vihased investorid leiavad, et Madoff peaks juba praegu vangis olema.


Kohtunik määras 70- aastasele Wall Streetil investeerimisfirmat juhtinud Madoffile koduaresti tema 7 miljonit dollarit maksvas Manhattani korteris ning käskis tema abikaasal Ruthil loovutada USA passi neljapäeva õhtuks. Need tingimused on osa Madoffi kautsjoni vastu vabastamise tingimustest, kirjutas

Reuters

.

Madoff peab kandma elektroonilise jälgimisseadmega võru ümber pahkluu ning võib korterist lahkuda vaid kohtumistele, mis on eelnevalt võimudega kokku lepitud.

«Investorid, kellega ma rääkinud olen, on väga vihased ja arvavad, et ta peaks juba praegu vangis olema,» ütles advokaadibüroo Rich & Intelisano LLP partner Ross Intelisano. «Nad arvavad, et ta võib põgeneda ning on šokeeritud kautsjoni vastu vabastamise nii madalatest tingimustest.»

Christopher Cox, kes juhib järelevalveasutust SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) esines teisipäeval kahetseva avaldusega. Tema sõnul pole praeguseks ühtegi tõendit, et mõni ametnik oleks midagi valesti teinud. Teiselt poolt on häbiväärne, et SEC ei suutnud pikka aega tegutsenud Madoffi pettust varem paljastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles