ERR: koduostjad on varasemast valivamad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarakuulutused.
Kinnisvarakuulutused. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kinnisvaratehingute aktiivsus on tänavu stabiilne, kuid maaklerite hinnangul on eluruumide hinnad kasvamas ja huvilistel nende ostmiseks rohkem raha. Koduostjad aga on varasemast valivamad ning üha rohkem vaadatakse üüripindade poole.

«Kui uusarenduste osakaal tegelikult aasta ja natuke rohkem tagasi langes päris madalale, see tähendab, et portfellid olid tühjaks müüdud ehk arendajad müüsid 2009. aasta kevadel kinnisvara maha, siis nüüd tekkis neid juurde,» rääkis Uus Maa kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuht Elari Tamm, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Arco Vara kinnisvarabüroo elamispindade osakonna juht Maia Daljajev kinnitab, et huvi on suur Tallinna kesklinna uute korterite, uute majade ja ka vanemate majade heas korras korterite suhtes.

Pangad tunnistavad uute kodulaenude müügi paarikümne protsendist kasvu, samas on koduostjad valivamad ja endiselt ettevaatlikud, tehinguteks võetakse rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles