Air Balticu poolaasta käive kasvas viiendiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Raigo Pajula

Läti riikliku lennufirma Air Baltic käive kasvas aasta esimeses pooles 19 protsenti 180 miljoni euroni.

Reisjate arv kasvas esimesel poolaastal võrreldes mullu sama ajaga 20 protsenti 1,9 miljonini ning lende teostati 13 protsenti rohkem ehk 26 600. Lendude täituvus jäi mullusega võrreldes 73 protsendi juures samaks.

«Prognoosime, et käesoleva aasta majandustulemused ületavad 2017.aasta tulemusi. Kuid vaatamata sellele peame endiselt väga täpselt arvestama meie jaoks peamiste makromajanduslike näitajatega, milleks on nafta hind ja USA dollari kurss, mis võivad tugevalt mõjutada meie tänast olukorda,» ütles lennufirma tegevjuht Martin Gauss.

«Air Balticu uus äriplaan Destination 2025 näeb ette ka edasist kahekohalist kasvuprotsenti. Lisades rohkem otselende kõigist kolmest Balti riigi pealinnast jääb Air Baltic ka edaspidi kindlaks turuliidriks Baltikumis,» lisas Gauss.

Mais avalikustas Air Baltic plaani osta täiendavalt 30 Airbus A220-300 lennukit, varasemalt tuntud kui Bombardier CS300, võimalusega suurendada tellimust veel 30 sama tüüpi lennuki võrra. Uus tellimus täiendab juba kehtivat kokkulepet, mille järgi ostab lennufirma 20 uut A220-300 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles