Kaupluste müük keeras üle poole aasta langusse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori pood jääb maja remondi tõttu suve lõpuni suletuks.
Tori pood jääb maja remondi tõttu suve lõpuni suletuks. Foto: Urmas Luik

Jaekaubandusettevõtete käive vähenes tänavu juunis aastaga protsendi võrra, viimati langes nende müügitulu jaanuaris.

2018. aasta juunis oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 613,6 miljonit eurot, teatas statistikaamet.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasv juunis aeglustus. Veel mais suurenes nende ettevõtete müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes 3 protsenti.

Müügitulu suurenes nelja ja vähenes kahe tegevusala kauplustes ning ühe tegevusala kauplustes jäi müük eelmise aasta tasemele. Müügitulu suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes, posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning muudes spetsialiseerimata kauplustes nn kaubamajades, kus on ülekaalus tööstuskaubad.

Müügitulu vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjadega ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük).

Tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes jäi müügitulu eelmise aasta juuniga samale tasemele. Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes 2017. aasta juuniga võrreldes 4 protsenti, kütusemüüjate käive sama palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles