Õiguskantsler: eesti rahvas on piisavalt tark, et päästepaketti arutada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder.
Indrek Teder. Foto: Peeter Langovits.

Õiguskantsler Indrek Teder leidis, et Eesti inimesed on piisavalt targad, et euroala päästepaketi üle ratsionaalselt arutada.

«Mõnikord parlament natuke unustab selle ära, et ta on võimukeskus number üks Eestis, kust hakkab võim peale ning siis tuleb talle seda meenutada, aga üldiselt on Eesti parlament hea,» leidis Teder ETV saates «Kahekõne».

«Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi liikmelisuse arutamisel oli valitsuse soov asju riigikogult ära delegeerida ilmselge, sellest võib aru saada, aga asju kiiremini ajades võivad asjad minna ka valesti,» manitses õiguskantsler.

«Rahandusminister on väga hästi tegutsenud, aga on ka hea, kui teinekord kõrvalt juhitakse tähelepanu teema põhiseaduslikele aspektidele, aga rahandusminister on käitunud üldiselt Eesti huvides kindlasti,» sõnas Teder.

«Päästepaketi juures peab rahvas teadma, mis läheb ja miks läheb, meie inimesed on piisavalt targad, et neid asju ratsionaalselt arutada,» leidis õiguskantsler.

«Ametikoha järgi olen kriitik, aga konstruktiivne kriitik, otsin lahendusi probleemidele, pean teadvustama puudustest, aga populaarsusega pole mul midagi pihta hakata,» tõrjus Teder saatejuht Indrek Treufeldti süüdistuse, nagu võtaks ta mingeid samme ette või tõstataks mingeid teemasid puhtalt populaarsuse võitmiseks.

«Riigikogu langetab lõplikke otsuseid ja ei saa olla paratamatult väga populaarne,» selgitas ta suurt erinevust õiguskantsleri ja parlamendi populaarsuse protsentides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles