Riik hakkab välismaal töötajate ja õppijate jälgi ajama (4)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Registreerides oma õige elukoha aadressi rahvastikuregistris, saavad nii riik siseministeeriumi näol kui ka omavalitsus inimesega paremini arvestada.
Registreerides oma õige elukoha aadressi rahvastikuregistris, saavad nii riik siseministeeriumi näol kui ka omavalitsus inimesega paremini arvestada. Foto: Toomas Huik

Tööandjad ja ülikoolid peavad hakkama rahvastikuregistrisse aadressi täpsusega edastama andmeid välismaal töötavate ja õppivate inimeste kohta.

Selline kohustus tekib uuest aastast, mil jõustuvad rahvastikuregistri seaduse muudatused. Registrisse märgitakse nende «viibimiskoht», kes õpivad või on välismaal töölähetuses kauem kui kolm kuud.

«Viibimiskoht tuleks rahvastikuregistrisse kanda täpse aadressina, sest vaid nii tagab see inimesega hõlpsama kontakti,» sõnas siseministeeriumi pressiesindaja Tanel Mütt. Kui aadressi kuidagi võimalik teada saada pole, piisab tema sõnul ka asukohariigist.

Ülikoolides tekitab nõue juba praegu segadust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles