POSTIMEHE INTERVJUU Robert Kitt: vanad riskid on alles, aga uusi tuleb juurde (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Eesti juhatuse esimees Robert Kitt ütles, et välismaal käies kulub pool aega sellele, et selgitada Eesti rahapesuskandaale.
Swedbank Eesti juhatuse esimees Robert Kitt ütles, et välismaal käies kulub pool aega sellele, et selgitada Eesti rahapesuskandaale. Foto: Konstantin Sednev

Eestil läheb praegu paremini kui eales varem, kuid samas on ka palju riske, ütleb Swedbanki juht Robert Kitt. Tema sõnul pole mitte ühtki senist (näiteks Kreeka) probleemi lahendatud, aga uusi tuleb üha juurde – vanadest probleemidest lihtsalt enam ei räägita.

Nüüdseks on suuremad pangad oma majandustulemused avaldanud ja need tunduvad olevat paremad kui aasta tagasi. Kas see tähendab, et ka majandusel tervikuna läheb paremini kui eelmisel aastal?

Hakkaks seda lahkama otsast.

Inimeste palgad on tõusnud, tööpuudus on küll grammi võrra suurenenud, aga tööturg on ikka selline, et pigem käib tööandjate võitlus töötajate pärast, ja töötajaid jääb vähemaks. Kümne aastaga on kadunud Narva linna jagu tööealisi inimesi ja järgmise kümne aastaga kaob veel suur hulk inimesi.

See kõik on toonud kaasa palkade tõusu. Me ise arvasime aasta tagasi, et tulumaksureformi tõttu palgad ei tõuse nii kiiresti, aga mina ei ole seda veel täheldanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles