Ansip: Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks muutmisega tuleb edasi minna

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Peaminister Andrus Ansip tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistab ette Tallinna-Tartu maantee neljarealise osa pikendamise kava ning tõenäoliselt langetab valitsus selle osas positiivse otsuse.

Majandusministeeriumis valmistatakse ette kava, mille kohaselt neljarealine osa tuleks Koselt Mäoni.

«Olen kursis, et teemat on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valitsuskabineti nõupidamiseks valmistatud. Millal täpselt see valitsuskabinetti tuleb, ei oska öelda,» rääkis Ansip.

«Teema on juba vana. Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks muutmisega tuleb edasi minna,» lausus Ansip.  «Arutame ja ma olen enam-vähem kindel, et otsustame selle osas positiivselt,» ütles Ansip, lisades, et temas tekitab hämmastust kriitika, mis on tabanud Mäo ümbersõitu. Kriitikute väitel ei ole kilomeetri võitmine kogu tee-ehitust väärt.

Ansipi sõnutsi tehakse tee-ehituse projekti planeerimisel väga põhjalikud tasuvusuuringud. Kui kokku hoitavad minutid  korrutada selle autode arvuga, kes enam lisakilomeetrit sõitma ei pea, on see tema sõnul oluline summa.

«Paarikümneaastane tasuvusaeg taolistel taristuprojektidel on väga hea tasuvusaeg,» kinnitas Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles