Pangad arutavad sularahaautomaatide projekti selle nädala lõpus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nordea Panga kaarditoodete juhi Margus Auni sõnul koguneb selle nädala lõpus pankade esindajate töögrupp, et leppida kokku uued tähtajad ja tegevused ühise sularahaautomaatide võrgustiku loomiseks.

«Tervitame SEB jätkamist ATM ühisvõrgu projektis. Nordeal ja Sampol on täna ühise automaadivõrgu koostöömudeli kogemus juba olemas, kus kaasaaegne ja turvaline automaadivõrk toimib väga hästi. Rohkemate partnerite olemasolu aitab arendada ühisvõrku, mis mõjub teenuse kvaliteedile ainult positiivselt – seda nii automaatide seisukorra kui ka turvalisuse osas,» rääkis Aun BNSile.

Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur märkis, et Sampo ja Nordea ühises Baltikumi sularahaautomaatide võrgustikus on 428 sularahaautomaati. «Tervitame SEB otsust jätkata projektiga ning oleme jätkuvalt avatud, kaasamaks juurde täiendavaid osapooli,» lausus Vanajuur BNSile.

«Meie klientidele saab oleme täiendav kasu ATM võrgu laienemisest eelkõige just põhjusel, et suuremas arvus automaatides on sularaha väljavõtmine jätkuvalt tasuta,» lisas Vanajuur. Projektis osalevad pangad vaatavad tema sõnul lähiajal üle projektiplaani, tähtajad ja projektijuhtimise.

SEB teatas kolmapäeval, et jätkab Baltikumi katva pankadevahelise sularahaautomaatide võrgustiku loomise projektiga. SEB jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit ütles, et pakkumise Baltimaade ühise sularahaautomaatide võrgustiku loomiseks tegid maailma parimate sekka kuuluvad teenusepakkujad.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles BNSile, et kui projektiga edasiminejate ring on lõplikult selge, siis liigutakse konkreetsema plaani juurde ja täpsustatakse pakkumisi. Vohu märkis, et tegemist saab olema avatud võrguga, millega saavad kõik huvilised liituda, olenemata sellest, kas neil on endal automaadid või mitte.

Sularahaautomaatide ühisvõrgu loomise projektis peaks osalema ka DnB Nord.

Swedbank teatas oktoobri alguses, et otsustas pankadevahelise sularahaautomaatide võrgustiku loomisega mitte liituda. Otsuse puhul sai määravaks hinnang, et ühise võrgu puhul võib sularaha väljavõtmise tingimused ja kvaliteet muutuda kliendi jaoks praegusest kehvemaks, teatas pank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles